Populära veganska matkonceptet Gigafood väljer Stockholmsverken för sin första café- och take-awayrestaurang. På plats i det nya kvarteret, i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan, kommer Gigafood att servera klimatmärkt, ekologisk och vegansk mat. Allt ackompanjerat av matlagningskurser och inspirationsevent inom mat och hållbarhet.

Med färgsprakande produkter, fyllda med smaker och näring, erbjuds spännande mat- och fikaalternativ för de som vill att äta god och hållbar mat. Fram till nu har Gigafood växt genom catering till ett brett spektrum av events, konferenser och kunder som Swedbank, FOYEN och Netlight. I och med nya restaurangen i Stockholmsverken blir konceptet tillgängligt för alla mat- och fikasugna södermalmare samtidigt som cateringerbjudandet ökar.

Gigafood sätter alltid hållbarhet i första rummet i alla led av produktionskedjan. Förutom vällagad vegansk mat kommer Gigafood att arrangera evenemang och matlagningskurser som inspirerar till hållbar matkonsumtion. Gigafood ägs och drivs av Ida Högberg, artist och skådespelerska, som klivit in i entreprenörskapet med en passion och ett starkt engagemang för klimat- och matfrågor. 

– Mat ska vara enkelt, vackert och gott! Vad vi väljer att äta är avgörande för vår framtid. Gigafood vill inspirera och bygga broar för fler människor att upptäcka och våga testa mer vegansk mat i vardagen. Därför är det naturligt att öppna vårt första café i Stockholmsverken. Här kan vi erbjuda vårt sortiment till intressanta företag och människor i ett växande område samtidigt som vi inspirerar till hållbar matkonsumtion genom föreläsningar och matlagningskurser, säger Ida Högberg, Gigafood.

All mat på Gigafood är vegansk, ekologisk och fri från vitt raffinerat socker. På menyn finns bland annat lunchlådor, mackor, superfoodlattes, wraps, bowls, kaffe, desserter och smoothies. Rätterna på Gigafoods meny kommer dessutom att vara klimatmärkta med WWF:s märkning One Planet Plate som garanterar att måltiden håller sig inom planetens gränser.

– I Stockholmsverken blandas spännande bolag med nya matupplevelser som skapar en ny plats där människor vill vara. Därför känns det extra kul att nu välkomna Gigafood som väljer att öppna sin första restaurang här. Vi ser att allt fler vill ha riktigt bra, vällagad vegansk mat som gör gott både för hälsan och miljön. Jag är övertygad om att Gigafood kommer uppskattas av alla de som bor, arbetar och besöker Södra stationsområdet, säger Tove Törneman, projektchef Stockholmsverken.

Gigafood planerar att öppna 25 mars.

För ytterligare frågor, kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt, 08 – 696 31 13
marcus.hallberg@amffastigheter.se

Om Gigafood och Ida Högberg
Gigafoods färgsprakande matkoncept sätter hållbar och attraktiv vegansk mat i strålkastarljuset. Genom sitt café, catering, events och matlagningskurser gör Gigafood spännande mat- och fikaalternativ tillgängliga för alla som vill införa mer hållbar och varierande mat i vardagen. Gigafood är en färgstark och inspirerande aktör på marknaden som lyfter hållbarhetsfrågan i alla led av sin produktion och främjar en hållbar, framåtsträvande matkultur.

Bakom Gigafood står Ida Högberg, artist och skådespelerska, som de senaste åren klivit in i entreprenörskapet med sin passion och starka engagemang för klimat- och matfrågor. Sin erfarenhet från skådespelaryrket och artistbranschen tar hon med sig in i företaget med ambitionen om att på ett inspirerande sätt lyfta hållbarhetsfrågan och sätta grön mat i strålkastarljuset.

Om Stockholmsverken
Stockholmsverken är ett av Södermalms klassiska industrikvarter i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan. Nu pågår ett arbete där AMF Fastigheter utvecklar platsen med fokus på arbete, möten och umgänge. Gatuplanen öppnas för cirka sex restauranger och caféer och kvarterens innergårdar kommer också att utvecklas och öppnas för allmänheten. 

Om AMF Fastigheter
AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 36 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om cirka 68 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigheter.se

Kontakt


Marcus Hallberg

Presskontakt

marcus.hallberg@amffastigheter.se

08-600 68 87

070-266 42 94

Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

08-600 69 26

0722-35 32 69

Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50