Nordic Tech House, Löwengrip Beauty, Hermine Hold och Löwengrip Invest, blir en del av AMF Fastigheters Urban Escape. Avtalet avser 900 kvadratmeter flexibel kontors- och handelsyta där de har som målsättning att bidra till utvecklingen av framtidens retail.

Isabella Löwengrips samtliga företag och Nordic Tech House flyttar från tidigare Stureplansadressen till AMF Fastigheters nya superkvarter Urban Escape.

  • Företagandet vi bedriver baseras till stor del på samarbeten, drivkraften av många, och synergierna i olikheter som kompletterar varandra. Lägg sedan in trendkänslighet och digitalt bemästrande och då har du möjliggjort en framtid utan begränsningar. Vi lever i konstant förändring och har valt att anpassa oss till denna konstant. Därför flyttar vi just hit, och det känns otroligt bra, säger Isabella Löwengrip, vd, Löwengrip Invest.

Flytten är strategisk med syfte att expandera genom att välkomna och attrahera nya samarbeten. 

  • Denna flytt ger oss möjligheten att utreda, forska i och skapa framtidens handelsplats. En plats där on-line möter off-line. Samtidigt väljer vi att betrakta denna plats som en kanal i sig, säger Linus Kaasik, Co-Founder & Head of Investments på Nordic Tech House.

Med etableringen återstår endast några tusental kvadratmeter vakant yta i kvarteret med Sveriges mest intressanta företagsmix bestående av bland annat WeWork, Spotify, EQT och många fler.

  • Detta visar styrkan i AMF Fastigheters vision och hur väl denna gifter sig med alla typer av innovativa och framgångsrika företag. Med varje ny hyresgäst blir Urban Escape och nya Gallerian verklighet, där mångfalden är vårt starkaste framgångsrecept, säger Niklas Haglund, projektchef Urban Escape, AMF Fastigheter.

Inflyttning sker under första kvartalet 2019.

Presskontakt

Niklas Haglund, projektchef, Urban Escape, niklas.haglund@tjuren.nu, 073-0747437

Henriette Johansson, marknadsområdeschef, Urban Escape, henriette.johansson@amffastigheter.se,
08-696 34 97

Linus Kaasik, Co-founder & Head of Investments, Nordic Tech House, linus@nordictechouse.com, 070-6141234

 

Om Urban Escape

Urban Escape är Stockholms nya citykvarter som växer fram mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Genom att länka samman fyra kontorsfastigheter, en bostadsfastighet, hotellen At Six och Hobo med handelsplatsen Gallerian så kommer Urban Escape bli ett av de mest spännande och dynamiska kvarteren i Europa. Urban Escape kommer, när det är färdigställt under 2019, att omfatta över 130 000 kvm helt nya eller nyrenoverade ytor. Vi har rört oss från ett tidigare bortglömt och slutet kvarter till en öppen och levande plats där människor vill vara.

Om Nordic Tech House

Nordic Tech House är en digital accelerator som arbetar med datadriven innovation och tillväxt. Kunderna varierar från nystartade bolag som vill växa snabbt och mer etablerade aktörer som behöver hjälp med att utveckla nya koncept. Senaste satsningen görs tillsammans med grundarna av Ideal of Sweden där man tillsammans tar fram ett nytt varumärke i Hermine Hold.

Om Isabella Löwengrip:

Norra Europas största influencer som genom sin blogg och sociala medier når cirka 1,5 miljoner följare varje vecka.

Medgrundare i över tio bolag däribland Löwengrip Beauty, Nordic Tech House och Flattered. VD i sitt egna mediabolag Löwengrip Invest som även investerar i andra bolag. 

Om AMF Fastigheter
AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 38 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om cirka 62 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigheter.se

www.urbanescape.se | www.amffastigheter.se | www.nordictechhouse.com

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

08-600 69 26

0722-35 32 69

Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Bodil Hassel

Kommunikatör

bodil.hassel@amffastigheter.se

08-600 68 34

073-270 62 34