Volvo Car Mobility har under en intensiv höst lanserat M i Stockholm; en ny tjänst för smart bildelning riktad till privatpersoner och företag. Teamet har vuxit snabbt och sökte nya, större lokaler. Valet föll på 2 000 kvadratmeter i fastigheten Oxen Större 21, ett cityläge med utrymme för fortsatt expansion.

I september lanserades M; Volvo Car Mobilitys nya tjänst för smart bildelning som ska möta behoven från en urban, snabbrörlig och uppkopplad livsstil. Målet är att erbjuda ett smartare, mer flexibelt och hållbart alternativ till privat bilägande. Nu flyttar de 150 medarbetarna in på cirka 2000 kvadratmeter på Jakobsbergsgatan, mitt i Mood District.

Volvo Car Mobilitys målsättning är erbjuda en tjänst som på allvar utmanar det privata bilägandet i städer. Tidigare fanns kontoret hos Epicenter, också en del av Mood District. Bodil Eriksson, vd för Volvo Car Mobility säger:

– Vi har vuxit kraftigt på kort tid och är i en spännande fas i vår utveckling. Efter lanseringen av M i Stockholm och Uppsala möter vi nu kunderna i verkligheten och får nya insikter varje dag om hur faktiskt använder tjänsten. För att utvecklas och fortsätta utrullningen till fler städer behöver vi en ny, större arbetsplats att växa i. Därför känns inspirerande att ha flyttat in i de nya lokalerna i Mood District som erbjuder all tänkbar service och höga tillgänglighet som vi var ute efter.

– Vi är jätteglada att Volvo Car Mobility väljer att stanna i Mood District. De är ett innovativt och spännande bolag som vill driva en positiv förändring av livet i stan genom att ge mer plats till människor och mindre till bilar. Vi välkomnar dem varmt till Mood Districts blandning av arbetsplatser, mötesplatser och shopping, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef för MOOD.

Om M | Volvo Car Mobility
Volvo Car Mobility är ett helägt, fristående dotterbolag till Volvo Car Group och en strategisk investering för att möta nya konsumentpreferenser. Utvecklingsbolaget finns i Stockholm och sysselsätter 150 medarbetare. I Stockholm finns också ledningen för det svenska marknadsbolaget som ansvarar för transformationen av Sunfleet till M. M är den första tjänsten som lanseras av Volvo Car Mobility. Fortsatt utrullning av M planeras till början av 2020. M finns på App Store och Google Play. Läs mer på m.co

Om AMF Fastigheter
AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 35 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om cirka 73 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigheter.se

 

Relaterade bilder
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

08-600 69 26

0722-35 32 69

Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Bodil Hassel

Kommunikatör

bodil.hassel@amffastigheter.se

08-600 68 34

073-270 62 34