Pressmeddelanden 2014


Ingen titel
AMF Fastigheter köper fastighet vid centralstationen i Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2014-12-17 14:47 CET

AMF Fastigheter förvärvar kontorsfastigheten Mentorn 1 med adress Kungsbron 2-20, i Stockholm city. Byggnaden omfattar cirka 17 700 kvm och har övervägande kontor där Google är en av de största hyresgästerna.

AMF växer inom fastigheter – utnämner ny vice vd i fastighetsbolaget

Pressmeddelande Publicerad: 2014-11-27 14:04 CET

AMF har som ambition att fastighetsportföljen, som en del av den totala portföljen, inom de närmsta åren ska utökas. I samband med detta utvärderas möjligheten att diversifiera fastighetsportföljen ytterligare. I takt med att tillgångsslaget fastigheter utvecklas utnämns Martin Tufvesson till ny fastighetsansvarig inom kapitalförvaltningen i AMF och Marie Barkman-Hollaus till ny vice vd i fastighetsbolaget.

Ingen titel
Inbjudande förslag förnyar citykvarter i Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2014-11-18 13:30 CET

AMF Fastigheter och stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) presenterade idag det vinnande förslaget i det parallella uppdraget för ett av stadens mest centrala kvarter. Den nya byggnaden, signerad de danska arkitekterna Lundgaard&Tranberg, är en del av ett större projekt mitt inne i Stockholm - Urban Escape Stockholm. Ett projekt som bland annat vill öka Stockholms konkurrens- och attraktionskraft.

AMF Fastigheter presenterar vinnande förslaget

Pressmeddelande Publicerad: 2014-11-18 08:45 CET

Den 18 november kl. 13:00 presenterar AMF Fastigheter tillsammans med stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) det vinnande förslaget i det pågående parallella uppdraget för ett av stadens mest centrala kvarter. Nybygget är en del av ett större projekt mitt inne i centrala Stockholm. Här finns fem hus, fyra gator och två torg som nu utvecklas till ett nytt stadsrum - Urban Escape Stockholm.

Nu byggs Stockholms första innovationshus Epicenter

Pressmeddelande Publicerad: 2014-11-11 11:00 CET

I januari 2015 öppnar Stockholms första innovationshus Epicenter sina portar – morgondagens mötesplats för innovation och digitala talanger. Det blir det första svenska innovationshuset där nya dynamiska företag får en plats att växa tillsammans med etablerade och välkända storbolag. Epicenter är en del av AMF Fastigheters satsning Urban Escape Stockholm, i kvarteret mitt i city mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg.

Nytt kvarter för ett levande city

Pressmeddelande Publicerad: 2014-11-11 08:30 CET

Den 18 november kl. 13:00 presenterar AMF Fastigheter tillsammans med stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) det vinnande förslaget i det pågående parallella uppdraget för ett av stadens mest centrala kvarter. Nybygget är en del av ett större projekt mitt inne i centrala Stockholm. Här finns fem hus, fyra gator och två torg som nu utvecklas till ett nytt stadsrum - Urban Escape Stockholm.

AMF Fastigheter deltar på Sime 2014

Pressmeddelande Publicerad: 2014-11-07 12:26 CET

Kom och träffa AMF Fastigheter på Sime, nordens största konferens för Internet och digitala möjligheter den 11 – 12 november. Under Sime presenterar AMF Fastigheter tillsammans med samarbetspartnern Result det nya innovationshuset Epicenter, morgondagens mötesplats för innovation och digitala talanger. Epicenter är en del av Urban Escape Stockholm, en levande plats fylld av innovation, kunskap och kreativitet i kvarteren mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg.

Ingen titel
AMF Fastigheter säljer stort bostadsprojekt i Marievik

Pressmeddelande Publicerad: 2014-10-08 09:00 CEST

AMF Fastigheter säljer fastigheten Marievik 15 till JM AB (publ). Marievik är beläget i Liljeholmen alldeles intill Södermalm i Stockholm. Fastigheten består idag av ett kontorshus i direkt anslutning till vattnet. AMF Fastigheter har under två år arbetat med en ny detaljplan för att omvandla byggnaden till bostäder – ett projekt JM nu tar över för att realisera.

Ingen titel
AMF Fastigheter och Nordic Choice Hotels genomför Stockholms största hotellaffär

Pressmeddelande Publicerad: 2014-09-17 11:12 CEST

I dag offentliggör AMF Fastigheter det största hotellkontraktet i Stockholms historia. Den norska hotelloperatören Nordic Choice Hotels har tilldelats uppdraget att utveckla två unika och fristående hotellkoncept runt Brunkebergstorg. Affären är en del av AMF Fastigheters satsning - Urban Escape Stockholm.

Ingen titel
AMF Fastigheter stärker organisationen ytterligare

Pressmeddelande Publicerad: 2014-08-28 10:50 CEST

AMF Fastigheter tar nästa steg i uppbyggnaden av den nya avdelningen Stadsutveckling och marknad och genomför fler nyrekryteringar. Ett antal större stadsutvecklingsprojekt, bland annat Urban Escape Stockholm, pågår redan och nu stärks organsationen. Dessutom görs en omorganisation, Anders Pettersson blir ny Affärsområdeschef Retail.

Ingen titel
Positiv utvecklig under 2014 för MOOD Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2014-08-27 15:59 CEST

För perioden januari till juni 2014 ökar omsättning och antal besökare i MOOD Stockholm jämfört med samma period förra året. Fler lojala besökare återkommer och i sommar har många turister upptäckt MOOD vilket lett till en kraftig ökning för tax-free handeln. AMF Fastigheter stärker nu organisationen och anlitar Roger Kylberg, nuvarande vd för Boomerang, för att ytterligare driva utvecklingen av handelsplats och närområde.

Ingen titel
AMF Fastigheter säljer kontorsfastighet i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2014-06-10 08:30 CEST

AMF Fastigheter säljer kontorsfastigheten Gårda 13:6 belägen i området Gårda cirka en kilometer från Göteborgs centralstation. I och med detta har AMF Fastigheter sålt den sista och kvarvarande fastigheten i Göteborg. Ägandet kommer nu att koncentreras till Stockholmsområdet.

Ingen titel
AMF Fastigheter köper kontorsfastighet i Stockholms city

Pressmeddelande Publicerad: 2014-06-04 09:30 CEST

AMF Fastigheter förvärvar tomträtten till fastigheten Jakob Mindre 5 invid Jacobs Kyrka i Stockholm. I samband med transaktionen har AMF Fastigheter avtalat om ett samarbete med ALM Equity för att utreda möjligheten att återskapa bostäder i fastigheten.

Ingen titel
AMF Fastigheters kontor i Västmalmsgallerian fullt uthyrda

Pressmeddelande Publicerad: 2014-06-03 09:27 CEST

AMF Fastigheter har tecknat hyresavtal med bland annat Sveriges största Folktandvård och Stockholms Syncentral. Därmed är kontorsytorna ovan Västmalmsgallerian om cirka 6500 kvm fullt uthyrda. Inflyttning är planerad till februari 2015.

Ingen titel
AMF Fastigheter minskar energianvändning med 25 procent

Pressmeddelande Publicerad: 2014-05-22 12:57 CEST

På fem år har AMF Fastigheter minskat energianvändningen i sina fastigheter med 25 procent. Värmeenergianvändningen ligger nu på en nivå som är cirka 45 procent under riksgenomsnittet för lokaler i Sverige.

Ingen titel
Fullt hus när AMF Fastigheter presenterade Urban Escape Stockholm

Pressmeddelande Publicerad: 2014-05-14 16:14 CEST

Mitt i city, i anslutning till Gallerian, finns fem hus, fyra gator och två bortglömda torg. Detta kvarter ska AMF Fastigheter under namnet Urban Escape Stockholm förvandla till ett helt nytt stadsrum. För att stimulera en positiv stadsutveckling ställs det stora krav på fastighetsägare att tänka nytt och långsiktigt. Hur man gör detta framgångsrikt diskuterades idag vid ett fullsatt lunchseminarium hos AMF fastigheter med nära 100 deltagare.

Ingen titel
AMF Fastigheter skapar ett nytt stadsrum i en bortglömd del av Stockholm city

Pressmeddelande Publicerad: 2014-05-14 13:52 CEST

Mitt i city, i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg, finns fem hus, fyra gator och två torg. Detta anonyma och ibland otrygga kvarter förvandlar AMF Fastigheter nu under namnet Urban Escape Stockholm till ett nytt stadsrum, fyllt med innovation, kunskap och kreativitet.

Ingen titel
AMF Fastigheter köper ytterligare fastighet i Marievik

Pressmeddelande Publicerad: 2014-04-01 13:08 CEST

AMF Fastigheter förvärvar fastigheten Marievik 25 vid Årstaviken i Liljeholmsområdet. Byggnaden omfattar knappt 10 000 kvm och är idag fullt uthyrd med Bombardier och HeidelbergCement som största hyresgäster. Genom förvärvet stärker AMF Fastigheter sin position i Marievik.

AMF Fastigheter satsar på stadsutveckling och marknad

Pressmeddelande Publicerad: 2014-03-18 11:49 CET

AMF Fastigheter tar ett samlat grepp om stadsutveckling för att vitalisera Stockholm city. En ny avdelning, Stadsutveckling och marknad bildas 1 april 2014. Karolin Forsling blir chef för avdelningen.

Ingen titel
AMF Fastigheter rekryterar projektchef för Galleriankvarteret

Pressmeddelande Publicerad: 2014-02-06 09:00 CET

Sven Kerstis blir projektchef för AMF Fastigheters ombyggnadsprojekt i Galleriankvarteret i centrala Stockholm. Han tillträder sin tjänst 10 februari 2014.


Sociala medier


Kontakt


Tina Landelius
Presstelefon (jour)
Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50


BilderVideorPodcastsDokument