Pressmeddelanden 2016


Ingen titel
EQT flyttar in i Urban Escape-kvarteret

Pressmeddelande Publicerad: 2016-12-22 13:45 CET

AMF Fastigheter tecknar avtal med EQT som sin första hyresgäst i det nya huset som just nu byggs i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan. EQT flyttar in i de två högst belägna våningarna av den nya fastigheten som utgör porten till kvarteret Urban Escape Stockholm.

Ingen titel
Ny affärsområdeschef till AMF Fastigheter

Pressmeddelande Publicerad: 2016-11-14 11:00 CET

Tomas Krywult blir ny affärsområdeschef på AMF Fastigheter. Han tillträder i februari 2017 och kommer senast från SEB där han arbetat som Head of Real Estate- Investment Management. På AMF Fastigheter kommer han att ansvara för affärsområde Stockholm city, med bland annat Urban Escape Stockholm och Mood Stockholm.

Ingen titel
Ahrbom & Partner tar över arkitektuppdrag

Pressmeddelande Publicerad: 2016-10-10 16:29 CEST

Ahrbom & Partner blir ny huvudarkitekt för den omfattande nybyggnationen i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan, en del i framväxten av Urban Escape-kvarteret. Ahrbom & Partner har arbetat med utvecklingen av projektet, signerat de danska arkitekterna Lundgaard & Tranberg, sedan hösten 2015. Huset väntas stå klart under 2019.

Ingen titel
Nya namn i AMF Fastigheters ledning

Pressmeddelande Publicerad: 2016-10-04 10:00 CEST

Under året har AMF Fastigheter både flyttat och sjösatt en ny organisation. Två nya geografiska affärsområden har bildats, Stockholm City och Stadsdelar Stor-Stockholm. Genom förändringen görs ingen uppdelning mellan segment handel och kontor, fokus ligger istället på helheten inom ett område.

Ingen titel
Nya Brunkebergstorg visades i VR

Pressmeddelande Publicerad: 2016-09-29 16:30 CEST

I dag presenterades visionen för Brunkebergstorg under ett pressevent på innovationshuset Epicenter i Stockholm. Populärhistorikern Fredrik Lindström ledde ett samtal med Finansborgarråd Karin Wanngård (s), Mats Hederos på AMF Fastigheter och Henrik Jacobsen, Director of Food & Beverage på At Six som tillsammans berättade om hur det nya torget kommer att se ut när det står klart 2017.

Ingen titel
Vårsalongens citysatsning fortsätter

Pressmeddelande Publicerad: 2016-08-23 08:45 CEST

Liljevalchs flytt av Vårsalongen till Urban Escape- kvarteret under 2016 blev en succé som inte vill ta slut. Samarbetet mellan AMF Fastigheter och Liljevalchs lockade en ny publik när konsten flyttade in på två våningsplan mitt i city. Nu står det klart att Vårsalongen förlänger sitt besök i Urban Escape även nästa år. Den 9 januari 2017 inviger Vårsalongen sin andra cityutställning på Malmskillnadsgatan 32 i andra änden av Brunkebergstorg med ingång direkt från gatan.

AMF Fastigheter och Liljevalchs får kulturpris

Pressmeddelande Publicerad: 2016-05-04 09:09 CEST

I går kväll tog Liljevalchs och AMF Fastigheter emot kulturpriset ”årets affärsmässiga kultursamarbete” under Swedish Arts & Business Award. Priset delades ut av Kultur & Näringsliv i Göteborg. Det uppmärksammade samarbetet gav konst och kultur ett nytt uttryck på en oväntad plats i en kontrastfylld miljö mitt i city.

Ett år med Epicenter

Pressmeddelande Publicerad: 2016-04-28 12:31 CEST

Idag firar Epicenter ett år. Sedan starten i början av 2015 har Epicenter etablerat sig som Stockholms självklara innovationshub. Året har präglats av utmärkelser och priser och så sent som i veckan utsågs Epicenter till bästa kontorsmiljö av Nordic Startup Innovation Awards. Totalt har över 24 000 möten ägt rum i lokalerna på Malmskillnadsgatan 32. Företag från hela världen har slutit upp när medlemmar från över 20 länder tillsammans format Stockholm och Sveriges bästa innovationsmiljö.

Historiskt år för Vårsalongen

Pressmeddelande Publicerad: 2016-04-12 08:41 CEST

Liljevalchs Vårsalong stänger för i år och flyttar nu ner från taken i kvarteret Urban Escape. Besöket i city och samarbetet med AMF Fastigheter har lockat en ny publik och lyckats skapat bra flöden för mötet mellan konst och människor. Allt trots bygghissar och en helt ny adress.

Ingen titel
AMF Fastigheter flyttar till Mood-kvarteret

Pressmeddelande Publicerad: 2016-04-11 11:30 CEST

Nu flyttar AMF Fastigheter till Mood-kvarteret och får ny adress Regeringsgatan 59. Det nya kontorets design och inredning är inspirerad av olika stadsrum, allt ifrån Stockholms gator och Gotlands kust, till L’Eixample i Barcelona och Mission District i San Fransisco. Genom att leva som man lär ska AMF Fastigheters nya kontor vara en plats där människor trivs och vill vara. 

Ingen titel
Hobo blir andra hotellet i Urban Escape

Pressmeddelande Publicerad: 2016-03-14 12:00 CET

Nu presenteras konceptet för Hobo, det andra av de två hotell som växer fram vid Brunkebergstorg i Urban Escape-kvarteret. Namnet Hobo är inspirerat av den samtida och medvetne citynomaden. Konceptet ska locka nyfikna världsmedborgare i alla åldrar som vill upptäcka Stockholm. I oktober 2015 presenterades det exklusiva systerhotellet At Six som blir granne med det mer lekfulla och kreativa Hobo.

Ingen titel
AMF Fastigheter förstärker med affärsutvecklingschef

Pressmeddelande Publicerad: 2016-02-18 10:00 CET

AMF Fastigheter har rekryterat Annelie Gullström till en nyinrättad roll som affärsutvecklingschef med uppdraget att driva bolagets affärsutveckling. Hon rapporterar till Chef Stadsutveckling och marknad. 

Ingen titel
Ricard Constantinou får Gulddrake efter arbetet med Teatern

Pressmeddelande Publicerad: 2016-01-23 07:00 CET

Idag tillkännager DN att Ricard Constantinou tilldelas Gulddrakens hederspris ”Årets matvisionär”. Ricard Constantinou är mannen bakom Teatern, AMF Fastigheters restaurangsatsning i Ringen centrum som öppnade den 5 december.

Ingen titel
SUP46 flyttar till Mood-kvarteret

Pressmeddelande Publicerad: 2016-01-14 10:00 CET

Kvarteren kring Mood Stockholm fortsätter att expandera. Idag tillkännagavs att startuphubben SUP46 flyttar till Mood-kvarteret när de lämnar sina nuvarande lokaler. Det nya kontoret på Regeringsgatan 65 omfattar totalt 2000 sammanhängande kvm och ger SUP46 möjlighet att samla sina medlemmar på ett och samma plan. Inflyttningsdatum är satt till 1 april 2016. 


Sociala medier


Kontakt


Tina Landelius
Presstelefon (jour)
Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50


BilderVideorPodcastsDokument