Pressmeddelanden 2020


Ingen titel
AMF Fastigheter satsar på fjärrvärme med noll- eller minusutsläpp

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-16 12:00 CET

Som en del i arbetet med att minska sitt klimatavtryck deltar AMF Fastigheter i ett pilotprojekt för fjärrvärme med noll- eller minusutsläpp med hjälp av biokol. Projektet leds av Stockholm Exergi och samlar sex fastighetsbolag som vill göra skillnad.

Ingen titel
Spelblomman får stadsutställning i Stockholmsverken, Södermalm

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-10 08:30 CET

Pixelkonstnären Johan Karlgren, känd som Pappas Pärlor, har skapat en långsiktig stadsutställning i Stockholmsverken på Södermalm. I en av kvarterets innergårdar tar spelblomman plats i de gamla industrifönstren. Inspirationen är hämtad från olika folkkära speltitlar.

Ingen titel
Premiär för The Lobby Live, den första studion i sitt slag i Europa

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-03 10:33 CET

Nu öppnar The Lobby Live, en studio för liveshopping och popup-ytor för fysisk handel i MOOD Stockholm. The Lobby Live är en satsning från AMF Fastigheter och livevideobolaget Bambuser i syfte att integrera den digitala och fysiska handeln genom innovativ teknik. Studion är den första i sitt slag i Europa.

Ingen titel
SNS flyttar globalt huvudkontor till Östgötagatan

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-19 08:00 CET

SNS, ett upplevelsedrivet globalt varumärke rotat i kultur med rötterna i 90-talets New York som tar sig uttryck genom restauranger, barer, klädkollektioner, sneaker butiker, historieberättande och events samt en välbesökt webshop flyttar sitt globala huvudkontor till Pelarbacken på Östgötagatan, Södermalm. På 1500 kvadratmeter kommer de att inhysa arbetsplatser, designbyrå, fotostudios och annat.

Ingen titel
AMF Fastigheter och Bambuser lanserar The Lobby Live, ett unikt erbjudande för live video shopping

Pressmeddelande Publicerad: 2020-10-22 08:00 CEST

AMF Fastigheter har som första fastighetsbolag i Sverige ingått ett partnerskap med live-videobolaget Bambuser. I dag presenteras det första resultatet av samarbetet – The Lobby Live, en studio för live video shopping med popup-ytor. The Lobby Live slår upp portarna under november i MOOD Stockholm och kommer att erbjuda varumärken att ta del av en teknik som länkar samman den digitala och fysiska handeln.

Ingen titel
AMF Fastigheter stärker sitt uthyrningsteam med fokus på framtidens handel

Pressmeddelande Publicerad: 2020-10-05 07:57 CEST

För att möta utvecklingen inom handel och kontor stärker AMF Fastigheter sitt uthyrningsteam och tillsätter en helt ny roll. Nyligen tillträdde Yasemin Fallai som uthyrare inom handel, Jakob Svensson som uthyrare inom kontor och Alice Leffler till den nya rollen som uthyrare inom pop-ups och korta avtal.

Ingen titel
Kvalitetsburgare och unikt möbel- och vinkoncept till Stockholmsverken

Pressmeddelande Publicerad: 2020-09-17 10:00 CEST

En möbelstudio som förvandlas till vinbar på kvällen och riktigt bra hamburgare lagade från grunden. Utbudet av mat och dryck i Stockholmsverken på Södermalm växer ytterligare när Gemla vinbar och studio och Phil’s Burger slår upp dörrarna i mitten av oktober.

Ingen titel
Pixelkonst blir stadsgalleri i Stockholmsverken

Pressmeddelande Publicerad: 2020-09-11 10:33 CEST

Idag intar konstnären Johan Karlgren, känd för många som Pappas Pärlor, det nya kvarteret Stockholmsverken på Södermalm. I kvarteret, på gårdar och fasader, har han lämnat både väl synliga och mer dolda pixelavtryck i ett temporärt stadsgalleri tillgängligt för allmänheten. Inspirationen är hämtad från dataspel och populärkultur med bland annat avbildningar på Super Mario.

Ingen titel
Sensommarbio med kortfilm på Sergels torg

Pressmeddelande Publicerad: 2020-09-08 08:33 CEST

Från onsdagen den 9 september och drygt två veckor framåt kommer film åter att visas på Sergels torg. Inför årets upplaga av kortfilmsfestivalen STOCKmotion arrangerar AMF Fastigheter och Film Capital Stockholm kortfilmsbio för alla som besöker torget. Ett urval uppskattade filmer från förra årets STOCKmotion festival kommer att visas under lunchtid.

Ingen titel
Utomhusbiograf tar plats på Sergels torg, nu börjar Filmsommar

Pressmeddelande Publicerad: 2020-07-29 08:30 CEST

3 augusti smygstartar 5:e Hötorgshusets kulturella utveckling med Filmsommar på Sergels torg. Tillsammans med Film Capital Stockholm visas filmer för de yngsta och familjer i en utomhusbiograf under tak.

Ingen titel
”Världens godaste macka” får egen restaurang i Stockholmsverken

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-24 10:02 CEST

I början av juli öppnar ännu en spännande matkreatör sin första restaurang i Stockholmsverken, Södermalm. Med fokus på närproducerat serverar Bun Bun fransk- vietnamesisk street food.

Konstfacks vårutställning tar plats på 5:e Hötorgshuset, Sergels torg

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-05 10:00 CEST

Efter att Konstfacks fysiska vårutställning ställts in och övergått till digital form kommer Stockholmare och besökare kunna ta del av invigningen och senare ett flertal av verken på Sergels torg. Från och med den 5 juni kl 14:00 kommer vernissagen visas på Sergels torg. Därefter kommer filmer på flera av avgångsstudenternas verk att visas under sommaren.

Tobaksmonopolet växer med NENT Studios Animation och designföretaget DING

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-03 08:55 CEST

Södra stationsområdet fortsätter att utvecklas med kreativa näringar när två nya hyresgäster flyttar in i Tobaksmonopolet. NENT Studios Animation flyttar in på 1200 kvadratmeter fördelat på två våningar. Dessutom flyttar strategi, teknik- och designföretaget DING in på cirka 200 kvadratmeter.

AMF Fastigheter stärker sin stads- och fastighetsutveckling

Pressmeddelande Publicerad: 2020-05-14 08:30 CEST

AMF Fastigheter omorganiserar för att stärka sin stads- och fastighetstveckling. Tre nya tjänster har inrättats: Henriette Johansson, tidigare marknadsområdeschef för Urban Escape tillträder som chef för Stadsrum och Retail. Annika Ljungberg, tidigare marknadsområdeschef för Mood District blir kommersiell chef. Jenny Sivervik, tidigare fastighetschef, blir marknadsområdeschef för det nyinrättade marknadsområdet City.

Två nya ledamöter i AMF Fastigheters styrelse

Pressmeddelande Publicerad: 2020-04-21 08:30 CEST

AMF Fastigheters bolagsstämma har valt in Thomas Erséus och Daniel Gorosch som ledamöter i AMF Fastigheters styrelse.

Epidemic Sound konsoliderar sina Stockholmskontor för att skapa nytt huvudkontor på Fatburen

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-20 08:00 CET

Musik-techföretaget Epidemic kommer att konsolidera sina två kontor till ett huvudkontor i AMF Fastigheters hus Fatburen under 2020-2021. Epidemic har sett en ökad efterfrågan på dess musik vilket har sporrat en snabb tillväxt i antalet anställda i Stockholm. Södra stationsområdets rykte för kreativitet och kultur gör Fatburen till en perfekt plats för Epidemic att fortsätta sin resa mot att ljudsätta världen.


Sociala medier


Presskontakter


Tina Landelius
Presstelefon (jour)
Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50


BilderVideorPodcastsDokument